Dag 19 tot en met 26 - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Fred Norden - WaarBenJij.nu Dag 19 tot en met 26 - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Fred Norden - WaarBenJij.nu

Dag 19 tot en met 26

Door: Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

15 Augustus 2009 | Noorwegen, Oslo

We zitten compleet verregend in Stavanger. Gisteren (vrijdag) kwamen we in Bergen aan, in de hoop dat er een ferry naar Denemarken op een handig tijdstip ging. Dat werd pas maandagmiddag en dan zouden we ons wel heel erg moeten haasten door Denemarken. Bleek er nog wel een boot van Stavanger te gaan. Niet getreurd. Gelukkkig brak de zon een beetje door en hebben we het oude Bergen; Bryggen uitgebreid bekeken en ons een rendier aangeschaft. Plekje aan zee gezocht, droog tent opgezet en gegeten en vannacht weer veel regen gehad. Vandaag de hele dag stromende regen en wij maar doorrijden om Stavanger te bereiken. 2 ferry's zijn geschikt om even warm te worden en wat te drinken en eten. Vanavond om 9 uur gaat de boot naar Hirtshals. En als alles volgens plan verloopt dan 2 dagen om naar huis te rijden. We zien net dat het 25 graden is in Groningen. Bah! Ondanks het typische Noorse weer hebben we het treintje Flåmsbana gereden en boven een uurtje in de wildernis rondgewandeld. Ook het Naeroyfjord is van het kaliber Geirangerfjord. Prachtige steile wanden en kraakblauw water. In Laerdal hebben we een zalmenstudiecentrum bekeken. Een deel van de rivier is hier langs het raam geleid en zalmen van een dikke meter tot een paar centimeter staan stil in het bruisende water. Tijdens de uurtjes rijden berken ik een 250 km tunnel die we opgeteld ongeveer hebben gehad en dat staat weer gelijk aan het aantal mm regen in dit land. Je vraagt je af waarom wij nog nat geworden zijn. Zo vaak als we onder een berg doorrijden. langste 24,5 km met verlichte galerijen onderweg. Zo zijn daar nog de watervallen (fossen): voor minder dan 200 meter hoogte rijden we nu net meer om. In NL heb je dus ook geen watervallen, slechts waterdrempels. Ondanks al dat geleuter over water hebben we toch een boel gezien, van de ruwe natuur genoten, en zelfs vandaag door de regen de prachtige bloeiende heide gezien. We gaan straks lekker eten en zorgen dat we kaartjes voor de boot krijgen. Anders blijven we hier. Tot thuis.

• 15 Augustus 2009 - 19:53

Gert:

Volgens mij hebben jullie, weer of geen weer, toch weer een heel mooi avontuur beleeft. Op de motor door Noorwegen, ik blijf een beetje jaloers. Overigens jullie zijn welkom thuis hoor de wijn staat klaar op ons nieuwe tarras. Het is hier inderdaad snik heet

• 16 Augustus 2009 - 14:45

Fred Norden:

Je hebt gelijk. Die drank is wel nodig na wat er vandaag gebeurd is.