Haren tot Siena
Door: Fred
Blijf op de hoogte en volg Fred
23 Juli 2010 | Italië, Siena
Ondertussen hebben we in omgekeerde volgorde gezien: Firenze met de prachtige Dom, de Ponte Vecchio en de enorme hoeveelheid beelden alleen al in de straten. En dan hebben we de musea maar gelaten. Dan moet je hier gaan wonen. Vannacht weer in de rimboe gekampeerd. Zo uit het zicht dat we de tent hebben laten staan en savonds op de motor naar San Gimignano geweest zijn. Ook nog een klassiek concert mee gepikt tegen de sprookjesachtige achtergrond. In het pikkedonker de tent weer opgezocht en het restje wijn gedronken. Vaanmorgen dus niet al te snel.
Voor Firenze naar Vinci geweest en daar voor het eerst 2 dagen op een camping uitgerust en het museum van Leonardo bekeken.
Daarvoor naar de kust geweest: Cinque Terre en ook daar buiten geslapen. Geen rivier, maar wel een waterkraantje. Buik beetje van streek door te snel te drinken aan eind van de dag. Heerlijk gezwommen bij Verzanno, mooiste van de 5 dorpjes. Daarvoor achtereenvolgens Grindelwald in Oostenrijk om de Eiger te zien, Zermatt om de Matterhorn te zien en ondertussen elke dag een wandeling gemaakt en in de beek gelegen aan het eind van de dag. De grens met Italie over en via Locarno langs het Lago Maggiore. Van daar naar Milaan, Genua om bij Cinque Terre uit te komen. Het mooiste plekje tot nu toe was vlak voor de Genua in de bergen. Ons eigen stukje prive-rivier, strand en bos voor de tent, heerlijk water en bovendien een avondshow van hitsige vuurvliegjes. En maar knipperennaar elkaar, stelletje pubers. We gaan verder richtige Rome en dan het echte zuiden in. Groetjes allemaal.
:SMS update:: 24 juli 2010 :
Hoera, Rome bereikt. Lang gereden, laat geworden, dus aan wijn. Morge=
n bij paus op audi=C3=ABntie. Bedankt voor die bloemen.
23 Juli 2010 - 18:10
Anneke:
de hitsige dingen daar en al die mooie plekjes daar???? komt het wel goed.?!Wees op je hoede.
dikke smok -
24 Juli 2010 - 19:23
Mam:
Wat een verslag volg jullie via earth de hitte is hier wat gezakt
gelukkig, dit voldoet veel beter.
Hoofd koel houden verstand erbij en weer verder.
Alles óke hier groeten. -
24 Juli 2010 - 22:32
Corien:
Pfffttt, ik ben blij dat we morgen vertrekken want begin aardig jaloers te worden. Gelukkig kunnen jullie bijna altijd zwemmen want het lijkt me wel heet. Heerlijk om te lezen hoe jullie je door Europa richting zuiden bewegen. Blijf jullie achtervolgen. Jullie maken toch ook wel foto's hè???? Ben ontzettend nieuwsgierig namelijk ;-)
Dikke kus van mij en geniet er van.
Tot later. -
25 Juli 2010 - 07:49
Anneke:
Doe bij de paus even een goed woordje voor mijn.
De hal is erg mooi geworden. s
Staat helemaal goed.
Geniet van Rome.