Sicilie en verder - Reisverslag uit Palermo, Italië van Fred Norden - WaarBenJij.nu Sicilie en verder - Reisverslag uit Palermo, Italië van Fred Norden - WaarBenJij.nu

Sicilie en verder

Door: Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

03 Augustus 2010 | Italië, Palermo

Hoihoi allemaal,
We lopen vandaag door Palermo, want we hebben de boot geboekt voor vanavond. Helaas niet in 1 keer naar Sardinie, want die blijkt maar eens in de week te gaan. Dus eerst naar Napels, stukje rijden tot boven Rome en dan de boot naar Olbio. Twee dagen later dan van Porto Torres naar Genua en dan zijn we weer op het vaste land om in eendag of 5, misschien via Annecy (G, A en S) over de route Soleil terug te toeren naar Hollanda.
Van Siena zijn we naar Pienza en Montepulciano naar Asissi gereden. Toen naar Rome waar we 2 nachten op de camping gestaan hebvben en alle pauselijke schatten bekeken hebben. Dat is me wat zeg. Veel en mooi. Van Rome naar Napels endan vooral de Vesuvius waar we tot 1000 meter omhoog konden rijden en de laatste 200 gelopen hebben, maar wel in de krater gekeken, die hier en daar ook nog wat stoom verliest!! Hij is niet helemaal dood dus. Door naar Pompeiji wat zeer indrukwekkend is. Prachtige schaakbordpatroon stad van 2000 jaar oud, cafes, bordelen, badhuizen, tuinen, vrijwel alles is herkenbaar. Toen langs de Amalfikust gereden. Dit gaat ongeveer 20 kmper uur en dan ook nog slingerend langs de bergwand. Schiet niet op, maar schitterend. Italie overgestoken naar de oostkant en Castel Del Monte bekeken samen met de eerste bus senioren die ook net aankomt. Kasteel heeft bijzondere vorm, maar ze hebben er niets mee gedaan. Jammer. Toen naar Matera voor Sassi. Waisda? Blijkt de oude stad te zijn. Vrijwel compleet uit de rotsen gehakt. Weinig huisjes meer in gebruik. Zou toeristische trekpleister eerste klas kunnen zijn, maar de Italianen rusten liever tussen 1 en 4. En savonds moeten ze natuurlijk alleen maar bijpraten. Overal hebben we veel (man)volk op straat gezien met de handen tegen elkaar te praten. Mooi volkje die Italos. Door naar Alberobello voor het volgende werelderfgoed de Trulli huisjes. Een soort kabouterstad voor grote mensen. De huisjes zijn een soort iglos van steen en het dak is met platte stenen rond gelegd. Spitsje erop en klaarisie. Wil je een groter huis, dan bouw je er 2 van dezelfde naast elkaar en kun je de stenen in een soort barbapappa doorleggen (?). De voetvan Italie zijn we wat vlotter doorgereden. Bij Tropea op eencamping aan zee, maar wel met disco vanaf half 10 als wij net willen gaan slapen. Jammer dan.
Oversteek naar Messina is makkie en inmiddels zijn we heel Sicilia rond. Op de Etna bij een boer geslapen en volgende dag door de gestolde lavastromen gereden. rare wereld als alles om je heen zwart steen is, zonder begroeiing. Mooie rit over de berg tot 1800 m. De rest vonden we te ver lopen (3300m!) Nog de Necrolopis van Panthalica bekeken, maar daar was het een dooie boel. Duizende gaten in de rotswand om zon 3 millenia geleden de doden in te begraven. Griekse tempels bij Agrigento nog gezien en toenlangs Corleone (ken uw klassiekers) naar Palermo. Probleemje van de boot vanmorgen getackled en we gaan vrolijk verder. Mooi hoor dat Italie!!! Groetjes allemaal. Wij gaan ff weer een pizzaatje scoren. Knuffel voor Anique en alle andere (grote) kinderen (anders krijg ik daar weer gelazer mee). Arriverderci, ciao!!
:SMS update:: 5 augustus 2010 :
Plan va Palermo gelukt. Vroeg geland op Sard. Korte nacht. Tukje op strand, dip in zee, nu koffie. 2 dagen hier, vrijdagavond naar Genua, dan ri Frankrijk. X

:SMS update:: 8 augustus 2010 :
Aan ontbijt bij Gert, Astrid & Stijn bij Annecy. Gister na prima bootreis Genua, monsterrit via Turijn en over Iseran. Schitterend. Vandaag lui. Heerlijk.

• 03 Augustus 2010 - 11:57

Mam:

Prachtig, wat een mooi veslag ga het allemaal rustig bekijken met earth
    het weer is hier heerlijk niet te warm niet te koud
    genieten van de dagelijkse dingen alles verder rustig
    een paar mooie overtochten nog en sardinie en dan het laatste hopje wat hebben we veel te praten nadien groeten en liefs XXX

• 03 Augustus 2010 - 22:23

Joep En Emmy:

Wat zien jullie veel!
    Wel alles op de fotot zetten hoor, anders vergeet je waar wat was.
    Fijne reis verder.
    moi Emmy

• 06 Augustus 2010 - 07:27

Anneke:

Wat toch een pracht tocht maken jullie toch.
    Mijn mobiel is van slag daarom geen sms meer.Morgen ga ik voor twee weken Peter.
    De tegels in de hal zijn nog niet gevoegt.Maar alles word goed door de buurman in de gaten gehouden.Waar blijft Ofaf. enz;
    Goede oppas.HMMMM.
    Fijne reis verder.
    Liefs Anneke.

• 11 Augustus 2010 - 21:08

Corien:

Hoi schatten,

Jullie zijn ondertussen net thuis maar ik lees vanuit het toiletgebouw in de Ardennen even jullie verslag. Nog niet eens alles gehoord onder de wijn gisteravond. Waar hebben we het toch over gehad dan.........? Heerlijk om jullie verslag te lezen, jaloers!!!!! Maar dat weten jullie al. Ik wil heel gauw de foto's zien hoor. Maar fijn dat jullie veilig thuis zijn. Tot heel gauw en veel kussen van mij en alle XY.
    Janet, sterkte met werk en Fred, veel plezier met Anique.

XX