Moldavie en Trans-Nistrie
Door: Fred
Blijf op de hoogte en volg Fred
17 Augustus 2011 | Moldavië, Tiraspol
De controle bij Albita is eenvoudig en na half uur staan we in Moldavie. Dan 50 km a la Route des cretes op de heuvelrand met uitzicht naar beide zijden en 50 km door het bos zonder uitzicht. Chinsinau is druk en chaos. Niet geweldig. Plekje bij waterput en pannetje melk van oud vrouwtje gekregen, die koe Suzanne ter plekke melkt; heerlijk en niet vet. Janet door mug in ooglid gestoken. Oog zit 's morgens helemaal dicht. Rijden gaat gelukkig. Plotseling nog een grens. Ja, ja, Trans Nistrie haha, nooit van gehoord. Heel gedoe met motoren klaren voor customs. Tiraspol levendig en leuk. Corrupte douanemannen bij grens om land te verlaten, er mist een stempel van de vorige grens! Present moet 20 euro zijn. De kunst is niet toe te geven, geduldig blijven, ze steeds vragen uit te leggen, te melden dat je wel terugrijd voor die stempel, je hun naam wil hebben, met hen op de foto wilt en iedereen bij de grens erbij haalt en vraagt hoe het zit. Ik heb mazzel dat de jongen bij customs goed Engels spreekt en we daar net een leuk gesprek mee hadden. Als hij de mannen vraagt wat er is, gaan ze ineens 'to sleep en close eyes' en kunnen we door. Haha, hebbes, f*ckers! Ervaring rijker. Observers bij de Oek. grens weten ervan maar kunnen niets doen.