Opnieuw Oekraine - Reisverslag uit Lviv, Oekraïne van Fred Norden - WaarBenJij.nu Opnieuw Oekraine - Reisverslag uit Lviv, Oekraïne van Fred Norden - WaarBenJij.nu

Opnieuw Oekraine

Door: Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

23 Augustus 2011 | Oekraïne, Lviv

We rijden in no time naar Odessa. Daar blijkt het maar weer lastif te zijn in de steden. Camping vinden we niet hoewel er borden staan. Bij tankstation spreekt een aardige man ons aan en zo komen we uiteindelijk in een soort van B&B terecht. motortjes mooi op de binnenplaats achter het hek en babbelen met gastheer. 's avonds bij de Zwarte Zee gekeken. Vogende dag stad bekeken en een bruidspaar op de motoren geduwd zodat ze flink gefotografeerd kunnen worden. mannetjes met camera's schreeuwen hoe ze arm/been omhoog moet doen. tegen 12 verder naar oosten. Om 5 kiezen we een afslag, rijden door het minidorp op en neer en maken duidelijk dat we willen kamperen. We worden meegenomen naar een boerderijtje buiten het dorp en met gebarentaal wordt alles duidelijk. Ze hebben heel weinig, maar zijn zeer gastvrij. (Wat zouden wij thuis doen?) Een man uit het dorp spreekt Engels en blikt muskusratten te kweken voor het vlees!! (Dit kun je niet verzinnen, we hebben foto's). Ook ontbijt op z'n oekraiens en maar weer op pad naar mikolajev en dan toch naar het noorden. (Mams moet in onsze laatste week geopereed worden, dus eerder terug en we laten de Krim schieten). Snelweg richting Kiev. Eind van middag en halverwege Kiev zien we een mooi meertje. Bij de afrit breekt mijn koppelingskabel. ANWB en die van de Oekraine lossen alles op. Volgende ochtend staat er een wagen klaar en worden we naar de Suzukidealer in Kiev gebracht (4000 km). Perfect en petje af! De motorgekken aldaar vervangen de kabel, olie en koelvloeistof. Bovendien worden ze gewassen en in de wax gezet! En er wordt een cheap hotel (megakamer) in het centrum voor ons gezocht. SERVICE !!! Volgende dag (zondag) alle bezienswaardigheden afgelopen waaronder een staande orthodoxe dienst in de prachtige Andreaskerk. Fles wijn in een parkje en lekker eten. Goede weg naar het westen, niet veel bijzonders onderweg en 2 jongens brengen ons naar het plaatselijk Sassenhein waar we bij zonsondergang helaas lekgestoken worden door de muggen. Kampvuur help beetje. Natuurlijk gezwommen en ontbijt op het steigertje in ochtendzon is super. In dubno is de generale repetitie voor de feestdag morgen net klaar en zijn 2 vrouwen in foto- en zoen-stemming. Ik stribbel maar niet tegen. In Lviv doen we een motortoertje door het centrum. De grens blijkt een uren te duren, maar wij staan in 1 uur in Polen.